Iskustva pacijenata

Dr Lenka Tenžera

Svojim dragim pacijentima želim da zahvalim za iskrene reči kojima su opisali svoja iskustva u vazi sa homeopatskim lečenjem.

Ljubinka M.
akutne upale respiratornog trakta i slab imunitet deteta

Homeopatsko lečenje menja čoveka iz korena. Njegove navike, njegova ubeđenja se menjaju kako vreme prolazi. Počinjete da shvatate da lečenje ne podrazumeva samo pet minuta razgovora ili deset (koliko sada imamo po pravilu). Onaj ko vas leči mora da odvoji puno vremena za vas (pod tim mislim na 1-2 sata) radi uzimanja vaše anameze.

Doktor homeopata mora da prodre u suštinu vaše ličnosti, da bi znao odakle da krene sa lečenjem. Moje iskustvo sa homeopatijom zapravo počinje sa lečenjem prvo moje bake 80 god, zatim majke 65 god., moje ćerke 5 god. i tu sam i ja 43 god. Kao što se da videti homepata je pravi porodični lekar. Kroz porodično stablo itekako može da pronađe srž problema i da odgovarajući lek.

Moja ćerka koja je sa 5 godina imala 2 upale pluća i nekoliko puta bronhitis i pritom ležala u bolnici, otkako se homeopatski leči nema ni upale grla. Moram priznati da mi nije bilo jednostavno kada sam pustila da dete ima temperaturu od 40C cele noći po savetu doktorke, ali sam razumela zašto je to važno i ujutro je dete bilo bez temperature. Tek nakon toga je doktorka dala odgovarajući lek.

Dete je sada apsolutno zdravo nakon samo tri doze homeopatskog leka koje je doktorka davala na 3 meseca.

Što se mene tiče imala sam produženo menstrualno krvarenje 15 dana i klinički doktor i moj ginekolog u Domu zdravlja su mi savetovali hormonsku terapiju. Nisam je započela, ali sam dobila homeopatski lek (i to samo jednu dozu jednog leka) koji je u roku od 48 sati zaustavio krvarenje. Ekcem koji nisam mogla da izlecim nikako u poslednjih 5 godina i koji se pojavljivao samo na rukama, više se ne pojavljuje.

Potpuno sam sigurna da je homeopatija bolji način lečenja. I u Norveškoj gde živim ovo je veoma popularan način lečenja, ali više košta nego u Srbiji i lekovi su skuplji.

Ljubinka M.,
medicinska sestra (Norveška)

Zorica P.
problemi sa varenjem

Ono što mi se prvo svidelo kod Dr. Tenžera jeste njeno duboko poznavanje ljudske prirode i razumevanje principa po kojima život funkcioniše u naša 3 tela (ako mislite da imate samo jedno telo, nakon razgovora sa Dr. Tenžera otkrićete da grešite). Osim toga, za divljenje je i činjenica da nijedan simptom koji imate doktorka Tenžera ne smatra malim ili nevažnim. Za nju su to sve delići jedne velike složene slagalice, što svako od nas i jeste, i možete biti sigurni da će ona uložiti svoje vreme, energiju, znanje i stručnost da sagleda celu sliku i pomogne Vam da rešite svoje zdravstvene probleme.

Homeopatija fascinira ličnim, individualnim pristupom pacijentu kakav ne postoji u konvencionalnoj medicini. Već pri prvom razgovoru razumete koliko su važni mnogi detalji koje ste ranije smatrali uzgrednom i nevažnom pojavom.

Na samom početku terapije u mom slučaju desile su se radikalne promene po pitanju probave, što je problem koji me mučio poslednjih 10tak godina. Očekujem razrešenje i drugih problema koje imam, s obzirom na to da se generalno bolje osećam i imam daleko više energije nego pre terapije.

Miloš Ž.
psorijaza

Sa velikom dozom rezerve i delimicno upucen u homepotiju,otisao sam u ordinaciju Alona. Nakon detaljnog i za mene potpuno novog nacina u smislu lekarskog pregleda kao i uzimanja svih podataka o zdravstvenom stanju zaista sam se osecao za pocetak bolje. Doktor ima vremena za mene! Moj problem je bila uporna psorijaza koju godinama imam i koja je najjaca leti.

Probao sam sve. Pod tim mislim i na prirodne a i one klasicne lekove, meleme, masti itd. Nista nije pomagalo. Nakon samo 1 doze leka uspeli smo da psorijazu skoro iskorenimo. Pod ovim skoro podrazumevam da se pojavi zaista negde jedan mali trag ali ni nalik onome sto je bilo pre. Od propratnih reakcija sam imao tokom jedne veceri jake grceve duz cele desne noge kao i 2 puta glavobolju.

Samo cu kratko reci HVALA doktorka sto postojite.

Slađana J.

Ja sam za doktorku Lenku saznala kada sam već bila u ćorsokaku i ja i moje dete. Otišla sam da probam pa šta bude, nisam imala šta da izgubim. I ne da nisam izgubila, nego smo i moje dete i ja puno toga dobili. Mada što je neko već rekao prva visoka temperatura 39.5 bez leka detetu od tri godine, nije vam sve jedno.

Ali kada znate da je doktor uz vas celu noć i dan, da ona vas zove da vidi kako ste ili vaše dete, znate da niste pogrešili i da ste izabrali pravog lekara. Znam da smo vas previše davili Lenka, da zbog nas niste imali mirne ni vikende ni odmore, ali hvala vam sto šte bili uz nas i hvala Bogu da postoje tako dobri ljudi i savesni strucnjaci.

Hvala na svemu.

Vanja D.
anksioznost, cistični jajnici

Moje ime je V.D., imam 33 godine i želim da podelim moje utiske homeopatskog lečenja kod doktorke Lenke Tenžera.

Kod doktorke Lenke sam otišla po preporuci mog supruga koji je uspešno izlečio svoju alergiju od koje je patio 10 godina. Kada sam videla efekat lečenja mog supruga, krenuli smo deca i ja. Moji problemi su bili razni, od loših snova, neke vrste anksioznostistrahoviopstipacijecistični jajnici i velike nervoze.

Kada sam došla kod doktorke Lenke, uzeta mi je anamneza i sve je krenulio postepeno.

Nakon izvršene analize mog problema dobila sam svoju odgovarajucu terapiju, lek za moj problem. Nakon popijenog leka (samo jedne doze) usledila je i reakcija na lek, ali svaka reakcija traje od par sati ili jednog dana. Prva reakcija je usledila nakon sedmog dana, bila je to temperatura do 37.8, kašalj, curenje nosa, mučnina i malaksalost organizma i sve to je trajalo 6h. Imala sam osećaj da će sutradan biti mnogo gore stanje ne znajući kako deluje lek, Međutim, ujutro kad sam ustala mogla sam da poletim, svi simptomi od prethodnog dana su nestali. Doktorka mi je bila dostupna za sva dodatna pitanja i moja interesovanja vezana za lek!

Proslo je tri meseca od uzete SAMO JEDNE doze leka. Nakon drugog meseca od popijenog leka imala sam faze nervoze i plačljivosti, ta reakcija je trajala jedan dan i prosto te reakcije su normalne i znak da lek uspešno obavlja svoju funkciju. Evo sad i nakon trećeg meseca reći ću vam da moji snovi nisu učestali kao pre, sanjam normalne snove, smirena sam, plač je prestao, cistu koji sam imala na jajniku više je nemam, sve polako dolazi na svoje.

Ja bih mogla pisati mnogo o mom iskustvu, ali želim samo da kažem da sam ja prezadovoljna sa homeopatskim lečenjem, moja deca, suprug i ja imamo veliko poverenje u doktorku Lenku, ona je naš lični lekar i uspešno izlazimo iz svakog virusa, reakcije… Vrlo je važno otići kod homeopate koji zna svoj posao, jer da je bilo suprotno ja sve ovo ne bi pisala.

Sve preporuke za dr Lenku Tenžera i hvala joj za sve do sada i dalje, jer ona je uspešno rešila sve što nam je bilo potrebno.

Zaključak ove moje priče je: Lečite se zdravo i uspešno jer HOMEOPATIJA JE SAVRŠENO REŠENJE ZA MNOGE PROBLEME.

Za našu doktorku sve pohvale. Doktorki Lenki veliko hvala za sve!

Vanja D.

Marijana M. J.
migrene, hashimoto tireoditis

Moj susret sa homeopatijom se, kao i većina dobrih stvari koje nam se dogode u životu, desio slučajno.

U nedostatku dovoljno efikasnih metoda zvanične medicine za lečenje mojih hroničnih problema, profesor medicinskog fakulteta u Beogradu, divan i cenjen lekar i njegova divna supruga i koleginica su mi predložili da probam homeopatski način lečenja. Nisam imala poseban stav o tome tada, a budući da sam sticajem okolnosti čitav zivot okružena, da tako kažem zvaničnim zdrastvenim radnicima i lekarima, nisam ništa preduzela.

Delom i zato što je moj lekar govorio da sam ja, što se zvanične medicine tiče, apsolutno zdrava osoba. Ali, ja se nisam tako osećala.

Od prvog porođaja, od pre petnaest godina imam smanjenu funkciju štitaste žlezde, takozvani Hashimoto tireoditis. Znam da je to u današnje vreme česta dijagnoza, da nam endokrinolozi govore „da se od toga ne umire…” ali, svako ko ima ovaj problem sigurno zna koliko je iscrpljujuce i često nimalo lako boriti se sa tim. Migrena, koju inače imam od svoje devete godine se toliko intezivirala da se dešavalo da imam glavobolju po deset dana i noći bez prekida. To me je toliko trošilo da sam zaista bila na minimumu energije. Da ne spominjem da sam skoro sasvim postala imuna na sve moguće lekove protiv bolova, a gotovo da nisu mogli više ni da pomognu. Onda se javio i problem sa želucem od tolikih lekova.

Tada sam rešila da se obratim dr Lenki. Već pri prvom susretu me je oduševila svojim pristupom, blagošću, izgledom, studioznošću, pažljivim slušanjem… i što je najvažnije, bila sam jako iznenađena sa kakvom je preciznošću dolazila do nekih zaključaka o meni, mojoj ličnosti na osnovu anamneze. Čak i o nekim detaljima iz detinjstva, odrastanja na koje prosto vremenom zaboravite. Shvatila sam da se stvari u homeopatiji nadovezuju i da je pravi lekar, homeopata sigurno morao da provede mnogo vremena izučavajući tu nauku da bi mogao sa takvom sigurnošću da poveže sve detalje i napravi celinu o nama i našem zdrastvenom stanju. Rešila sam, posle tog prvog pregleda, da nastavim da se lečim homeopatski, da sledim doktorkina uputstva i da joj verujem. Nisam se predomislila nijednog trenutka.

Od mog lečenja kod dr Lenke je prošlo šest meseci. Za sve to vreme nisam imala nijedan migrenozni napad, dozu leka za štitastu žlezdu sam smanjila, a laboratorijski rezultati su mi odlični. Nisam popila nijedan lek protiv bolova, nijedan antibiotik. Apsolutno nije za poređenje koliko se bolje osećam u odnosu na ranije. Žao mi je što nisam ranije počela sa homeopatskim lečenjem, ali pošto se ja sada osećam zaista zdravom, verujem da nikad nije kasno da probamo i svojim primerom podržimo prave stvari, zbog nas, naše dece, naših porodica i prijatelja.

Posle mog iskustva, uvek ću radije preporučiti homeopatiju nego zvaničnu medicinu, uz sve poštovanje lekara koji se bave i jednom i drugom medicinom. Beskrajno sam zahvalna dr Lenki, divnim lekarima koji su preporučili homeopatiju, ljudima u mom okruženju koji mesecima strpljivo slušaju moja iskustva homeopatskim lečenjem ????

Hvala Bogu da u Srbiji postoje lekari koji se tim bave na najbolji način.

Marijana M.J.

Slaviša i Verica B.
dete obolelo od Fridrajhove ataksije

Pre tri godine našoj, tada devetogodišnjoj, devojčici N.B. dijagnostifikovana je Fridrajhova ataksija, retka bolest koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce, i za koju nema leka. Glavni neurološki simptomi uključuju slabost mišića i ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinacije pokreta. Bolest je nezarazna izazvana mutiranim genom. Širom sveta bolest pogađa jednog u 50.000 ljudi. Ne postoji lek za Fridrajhovu ataksiju, samo sporadična istraživanja, a uzrok tome je što je bolest veoma individualna, tačnije, svetski stručnjaci tvrde da ne postoje dve iste osobe koje imaju Fridrajhovu ataksiju a da imaju iste simptome.

Kod naše N. bolest je prvo uticala na srce: pojavila joj se kardiomiopatija (zadebljanje srčanog mišića) zatim na noge i torzo, počela je nestabilno da hoda, često se saplitala, imala je tremor (drhtanje) ruku, počela je sporije da govori i vidna skolioza kičme

Kada su nam lekari tradicionalne medicine sopštili dijagnozu suočili smo se sa užasom i neznanjem, kako našim tako i lekarskim, uglavnom su slegali ramenima i govorili: „Šta da vam kažemo to je to… leka nema”. Međutim, nismo odustali krenuli smo da se raspitujemo i pokušavali sve što smo čuli i pročitali da je pomagalo obolelim širom sveta.

Bilo je malih pomaka, uglavnom kod srčanog obolenja zaustavljeno je, tj, kardiomiopatija ne napreduje, a onda smo se odlučili za homeopatiju i na našu sreću došli smo do dr Lenke Tenzere koja nam je svojom iskrenošcu i zainteresovanošću za našu N. ulila nadu i veru da ipak ima šansi za nju.

Već sedam meseci N. je na homeopatskom tretmanu i ima vidnih poboljšanjaGovor više nije usporentremora ruku nema, sama drži čašu i može da pije iz nje bez pomoći, hod je stabilniji, manje se sapliće i može da hoda po nekoliko metara bez pridržavanja. Bolovi u nogama i zglobovima su svedeni na povremene.

Ali, najvažnije je što je N. psihički mnogo bolja i veruje u izlečenje i kako kaže: „Lenkin lek mi je najbolji jer sam mnogo bolje od kada ga pijem”. Lečenje još traje i verujemo da će joj i dalje biti bolje i bolje. Zato je naš izbor homeopatija koja je naša nova i jedina nada.

Beskrajno zahvalni roditelji N.B.

L. V. K.
dijabetes, hipotireoza, ešerihija

Dijabetičar sam 40 godina. Pre nekoliko godina još mi je konstatovana hipotireoza. Imala sam znojenje ruku i po celom telu. Rečeno mi je da je to zakasneli klimaks. Zbog ešerihije (imala sam visoku temepraturu 38-40C) rečeno mi je da uzimam Paracetamol na 4 sata i dobila sam hipotermiju sa grčevima – i preživela. Lekari klasične medicine šetali su me preko kompjutera kao da sam Pokemon i povećavali mi antibiotike.

Posle hipotermijskog šoka po preporuci sam se obratila dr Lenki Tenžera. Posle uzimanja izdašne anamneze, polako mi je uvodila homeopatske globule, a uz kontrolu biohemijskih rezultata polako mi je smanjivala lekove. Sad pijem 50 mg Letroxa umesto 125 mg. Polako su izbacivani i ostali lekovi. Nisam kao hronični bolesnik uzimala vakcinu protiv gripa. Doktorka Lenka mi polako smanjuje i insulin.

Ono što želim da podelim sa svim ljudima je da se sada prvi put osećam kao ljudsko biće jedinstveno sa životom. Rezultati su mi bolji. Transaminaze su sada na granici normale (bile su jako uvećane pre homeopatske terapije), stolicu imam svaki dan normalne tvrdoće, miris kože mi je prijatan, jezik mi je crven i gladak bez belih naslaga. Bolje i tvrđe spavam, a što je najvažnije nemam hipoglikemije.

Gde god da se dr Lenka nalazi mogu se čuti sa njom. Merim glikemije, uzimam samo dva leka i radujem se životu. Moj život opet ima smisla. I zahvalna sam Bogu što se homeopatska medicina bavi uzrokom i kompletnim bićem, a ne simptomom.

L.V.K.

Leana P. V.
česte respiratorne infekcije, gušenje i generalno slab imunitet deteta

Majka sam ženskog deteta koje je staro tri godine i devet meseci. Naša ćerka je bila izuzetno zdrava i otporna beba do prvog ujeda krpelja sa njenih šest meseci koji je bio zaražen Borrelia Burgorferi bakterijom nakon čega je bila izložena antibiotskoj terapiji 21 dan. Nakon te terapije, njeno zdravlje je nadalje bilo vidno narušeno i to se sistematski ispoljavalo. Naša ćerka je sa godinu i po dana krenula u jaslice kada je sa tako narušenim imunitetom ušla u kolektiv.

Od prvog dana jaslica pa do dolaska kod homeopate dr Lenke Tenžera, naime od septembra 2013. do novembra 2015. godine, naša ćerka je mesečno provodila ukupno 5 dana u vrtiću, a sve ostalo vreme po domovima zdravlja, hitnim službama, bolnicama dečjim urgentnim centrima, zbog hroničnih infekcija koje su se ispoljavale sistemski kroz nekoliko različitih simptoma i svi su bili takvog oblika da ih je bilo teško sanirati kućnom negom. Pred odlazak kod dr Lenke, naša ćerka je već većinu vremena bila na antibioticima, kortiko steroidima, i ostalim aktuelnim farmaceutskim preparatima za saniranje alergijskih reakcija kao i akutnih i hroničnih upala respiratornog trakta.

Na pitanje pedijatrima, šta može biti uzrok „konstantnom lošem imunitetu, ili stalnom padu imuniteta”, pedijatri nisu imali odgovor. Sve su objašnjavali popularnom rečenicom „To je dete, steći će imunitet” i prepisivali antibiotske terapije od kojih je u svakom narednom ciklusu bivalo sve gore.

U novembru 2015. godine, čuli smo za dr Lenku Tenžera i otišli smo na prvi razgovor. Nakon nepuna dva meseca uz homeopatsku terapiju i potpuni sistematični pristup nama kao porodici od strane doktorke Lenke, došlo je vidnih rezultata i drastičnog poboljšanja. Dr Lenka bila je ujedno i pedagog našeg roditeljskog pristupa detetovom zdravlju. Od novembra 2015. godine, mi ne posećujemo pedijatrijsku službu državnog doma zdravlja, već se obraćamo homeopati dr Lenki Tenžera, koja prati zdravlje naše ćerke i vodi je kroz dug process ponovnog uspostavljanja ravnoteže imuniteta i imunološkog odgovora organizma na sve genetske predispozicije i trenutne nadražaje koji se nalaze svuda i svaki dan oko nas.

Naša ćerka već godinu dana nije popila ni jedan antibiotik, niti koristi farmaceutske preparate, a njen organizam je sada sposoban da održi ravnotežu u svakodnevnim odlascima u vrtić kao epidemiološki izrazito frekventnoj sredini kojoj je ona svakodnevno izložena. Poučeni iskustvom procesa i rezultata koji su postignuti sa našim detetom, suprug I ja smo pristupili homeopatskom načinu mišljenja o humanom zdravlju i filozofiji homeopatije kao medicinske nauke.

Zahvalnost doktoru, homeopati i sjajnom čoveku, dr Lenki Tenžera.

Leana P.V.

Ana P.
astma

Već duži niz godina imam problem sa konstantnim kašljem. Pre tri godine ustanovljen mi je jedan oblik astme. Koristila sam raznorazne preparate, lekove, na kraju i pumpice kortikosteroida, ali promene na bolje su bile slabe.

Obzirom da sam iz ličnog iskustva prijatelja znala za homeopatiju i dr Lenku Tenžera, odlučila sam da pokušam. U početku sam uzimala male potencije (doze) homeopatskog preparata, pošto sam morala postepeno da smanjujem kortikosteroide koje sam uzimala zbog astme. Povećavanjem doze homeopatskog preparata počela sam da osećam promene.

Kašalj je postajao blaži i nije bio tako učestao. Takođe, metabolizam mi se poboljšao, postala sam smirenija i opuštenija (ranije sam vrlo često osećala bezrazloznu zabrinutost i stah). Gorušica, koja me je mučila par godina unazad, takođe je nestala. Bilo je tu i nekih neprijatnih momenata (jer princip homeopatije je da se vrate ponekad neke „stare boljke“) npr.vraćao mi se u par navrata bol na mestu gde sam pre 25 godina slomila nogu. Ili recimo, dva puta sam dobila upalu grla tek tako, odjednom. Ali to bude 2-3 dana i prođe bez dodatne terapije.

Sve sa čime sam nekada „kuburila“, javi se ponovo, na kratko. Sada uzimam novi homeopatski preparat (jednom u tri meseca), baš zbog kašlja… još uvek sam u fazi lečenja, kasalj još nije nestao potpuno, ali ide ka boljem iako ne pijem ništa više od lekova za astmu koje sam godinama koristila.

Ana P.

Tatjana Z.
alergija deteta sa gušenjem, ekcem

„U ordinaciju Alona sam pre dve godine došla po preporuci. Moj sin  koji ima alergije  na polen je bio u akutnoj fazi  i  par dana pre dolaska kod dr Lenke je imao gušenje  zbog  koga je primio u domu zdravlja  injekciju urbazona. Pored alergija s vremena na vreme je dobijao osip po celom telu (urtikariju) čiji je razlog bio nepoznat. Takva situacija se uvek  završavala gušenjem i trčanjem u bolnicu. Kako se već 10 godina borimo sa alergijama i od doktora klasične medicine dobijamo samo kortikosteroide i  savet da se dete sklanja od alergena, odlučila sam se za  pokušaj lečenja homeopatijom.Homeopatsko lečenje je trajalo oko godinu dana, intenzivno 3 meseca a posle toga je dete dobilo samo dva-tri puta lek na par meseci. Doktorka je  predviđala šta će se desiti  i unapred nam davala savete. Sada se urikarija retko javlja i to u jako blagom obliku i prolazi sama od sebe …… na polen reaguje  bagim crvenilom oka i sada može da se igra  na proleće u parku kao i sva zdrava deca. Doktorka ne daje lekove preventivno, već reagujemo kada se javi veći problem. Prema njenim rečima, mom sinu će biti potreban lek još par puta samo. Lek nema neželjenih dejstava i pije se samo u trenutku kada se problem javi. Imali smo jednu situaciju na početku lečenja kada je za vreme akutne alergijske reakcije sa pojavom urtikarije po telu i licu i osećaja gušenja, nakon samo jedne doze homeoptskog leka sve prošlo za pola sata. To nam je ulilo dodatno poverenje u efikasnost ovih lekova.  Beskrajno smo zahvalni dr Lenki. Nakon iskustva sa mojim detetom  resila sam i ja  da se obratim  dr Lenki za problem sa ekcemom na licu. Kada mi je uzeta anamneza, ispostavilo se da je moj imuni sistem  zatajio i da sam na trećem  nivou zdravlja, tj. da postoji mnogo ozbiljniji problem od ekcema. Na terapiji sam već dve godine i  uspela sam da dobijem prehladu sa visokom  temperaturom koju nisam imala 5,5 godina, što predstavlja neškodljiv, prirodan način oporavka i stimulacije imunog sistema. Moj imuni sistem se polako podiže na viši nivo. Svesna sam da treba da imam mnogo stpljenja, jer sve što je potisnuto pogrešnim načinom lečenja godinama  treba da izadje na površinu. Pomno slušam savete  koje mi  doktorka daje. Imam  puno poverenje u  dr Lenku  i osmeh na licu, jer sam sigurna da koračam ka potpunom izlečenju.“

Bojana P.
dipl.ing.arh.

Nakon dva spontana pobačaja u periodu od 6 meseci i urađenih svih predloženih medicinskih analiza koje su pokazale da je samnom na fizičkom planu sve uredu, shvatila sam da moram da promenim gledište, da tražim drugi pristup problemu. Onespokojavala su me brojna pitanja: da li sam prestara za drugo dete; kako ne mogu da održim trudnoću kad sa istim partnerom već imam jedno dete; da li sam pod stresom zbog turbulencija na poslu?

Dobila sam preporuku za doktorku Lenku od prijateljice koja je uspešno lečila problem sa tiroidnom žljezdom, a doktorka je i njihov porodični lekar. Ulivalo mi je poverenje što je dr Tenžera završila klasičnu medicinu a potom se školovala u oblasti homeopatske medicine, kao i što pored kontinuirane edukacije ima i dugogodišnje iskustvo u radu sa pacijentima.

Doktorka me je posmatrala celovito, holistički. Vrlo temeljno je ispitivala moje zdravlje od detinjstva do danas, kao i zdravlje mojih roditelja, ne samo fizičko nego i psihičko.

Nakon dve seanse razgovora, došle smo do zaključka da je smrt pre svega moje majke a onda i bake, koje su usledile par godina nakon rođenja prvog deteta, uticala na moje tadašnje stanje i nemogućnost da plod koji je normalno začet iznesem duže od 6. nedelje.

Potpuno svesno kažem: došle smo do zaključka, jer doktorka Lenka, iako vrlo precizna, jasna i konkretna, ne nameće svoje mišljenje već kroz razgovor sve lepo objasni razumljivim jezikom što je za mene, ranjivu bio jedini mogući pristup. Upravo suprotno, dok sam radila analize klasične medicine kod vrhunskih specijalista ginekologije, nailazila sam na autoritativni stav bez želje lekara da se problem približi i obrazloži pacijentu, ali što je najžalosnije, i bez vidljivih rezultata.

Doktorka Lenka je odredila jedan homeopatski lek koji sam popila dva puta u razmaku od 3 meseca. Odmah sam osetila boljitak, bila sam odlučnija i samosvesnija, sigurnija u sebe, hrabrija u donošenju odluka. I na nekim drugim poljima, u porodici, u odnosu sa partnerom i na poslu, u radu sa kolegama i nadređenima, došlo je do napretka.

Ubrzo sam ponovo ostala u drugom stanju, ovog puta uspešno. Pre mesec dana rodio nam se sin.