Pušenje

Pušenje

Ne postoji pušač u savremenom društvu koji ne zna da je pušenje štetno po zdravlje, pa ipak odvikavanje od ove zavisnosti može biti veoma teško. Često se prestane sa pušenjem neko vreme, a onda se opet zapali “samo jedna cigereta”, potom još jedna i sve se vrati na staro. Osim karcinom apluća i kardiovaskularnih bolesti koje su direktno povezane sa pušenjem, ova štetna navika generalno oslabljuje vitalnost orgaizma i može biti jedan od uzroka mnogih bolesti.

Odvikavanje od pušenja

Metode za odvukavanje od pušenja su veoma brojne: lekovi, elektronske zamene za cigaretu, psihičke metode uz kontrolu stručnjaka i stalnu podršku. Međutim, uvek je neophodna volja koja često nedostaje ili ne traje dovoljno dugo.

Odvikavanje od pušenja homeopatskim lečenjem

Homeopatskim lečenjem i oporavkom energetskog nivoa organizma nestaje potreba za duvanom, tako da vam jaka volja da prestanete sa pušenjem nije potrebna. Ne postoji osećaj da se nečega odričete. Telo menja svoj odnos prema životu i odbija sve što ugrožava oporavljeni vitalni status. Međutim, homeopatskim lečenjem nije moguće tretirati jedan problem. Ma šta lečili uvek se pokreću oporavljeni odbrambeni mehanizmi na nivou celog tela, i lečenje prati hronologiju nastajanja poremećaja i hijerarhiju težine patologije. Zbog ovoga, dužina lečenja može biti veoma različita, ali je u najvećem broju potpuno uspešna.